Buiten spelen

Ik ga altijd lekker veel naar buiten. Soms zelfs al om 9 uur ’s ochtends als ze binnen niet te houden zijn.

  • Gras Het gras is een ervaring op zich voor je kleine. Mijn zoontjes vonden het gras eerst maar eng, gingen als aapjes (op handen en voeten) over het gras lopen. Toen ze ouder werden gingen ze er heerlijk door rollen of zich erin laten vallen. Of van de heuvel bij de kinderboerderij naar beneden rollen.
  • Zandbak Mijn zoontjes vonden als baby/dreumes de zandbak ook superleuk. Lekker met je handjes door het mulle zand. Alleen als je baby in de fase zit van alles in de mond stoppen moet je er wel echt goed bij blijven. Elke keer als dat handje naar de mond gaat het handje naar beneden duwen. Een paar keer was hij zo snel en kreeg hij wel een beetje zand binnen. Gelukkig was dat zand zo mul dat alles uit het handje valt en hij alleen een klein beetje zand in zijn mond kreeg. Dat veegde ik snel weg of ik gaf hem iets te drinken.
  • Loopfietsje En als je kindje al kan lopen kun je eens een loopfietsje proberen. Zo’n klein plastic loopfietsje is ook een leuk cadeau voor de eerste verjaardag. Kost ruim een tientje bij de speelgoedwinkel. Het verschilt wel erg per kind hoe behendig ze ermee zijn is mijn ervaring. Midas ging al snel als een speer terwijl Oscar het loopfietsje nog als een soort van rollator gebruikt nu hij net 2 is. Hoe ouder je kind wordt, hoe groter en moeilijker het loopfietsje. Je kunt hem kopen en met een beetje geluk tweedehands krijgen/lenen van iemand. Zie ook enkele tips over het aanschaffen van een loopfietsje in een artikel op Loopfietsenshop.nl. Oh trouwens, met een klein plastic loopfietsje kan je kleine in de winter ook lekker binnen fietsen, als je dat geen probleem vindt en de woonkamer groot genoeg is ;-).