Haarverzorging baby

Ok, en dan is er nog de haarverzorging van de baby.. Voor ons was het een beetje een ondergeschoven kindje. Onze haarverzorging baby bestond alleen uit het haarwassen met Zwitsal babyshampoo. Gevolg dat onze kleine er met een wilde bos bij liep en wij op de haarverzorging van onze baby werden aangesproken door oma´s.

Knippen – naar de kapper!

  • Wij hadden er nooit aan gedacht dat het haar van de baby ook wel eens geknipt moest worden. Hij was net 1 jaar, onze haarverzorging van de baby stond nog in de kinderschoenen. Gelukkig was mijn moeder kordaat en knipte zij zijn matje en plukken bij zijn oren en voorhoofd af.
  • Voor het eerst naar de kapper ging zonder problemen. Zijn berg haar ging eraf en er kwam een fris jongenskoppie onder vandaan. Ik heel blij, maar sommige mensen vonden het jammer dat zijn mooie bos haar eraf was gegaan. Tsja je kan niet iedereen tevreden maken.
  • Laat die bos haar trouwens rustig zitten als het winter is, lekker warm! In de zomer is een kort koppie natuurlijk wel lekker luchtig :-).

Haarverzorging baby met haarlotion

Je hebt Zwitsal haarolie (ochtendlotion). Komt er visite op bezoek of breng je hem naar het kdv? Door die lekkere geur van zijn haar blijf je hem knuffelen haha. Handig als je hem niet te vaak in bad kan doen (om uitdroging van huid te voorkomen). Ruikt hij toch nog fris.

Berg op babyhoofdje

Berg op babyhoofdjeOnze kleine had heel veel berg op zijn hoofd, allemaal schubben onder zijn haar zeg maar. Het is onschuldig, maar we waren blij dat we het zo’n 4 keer allemaal verwijderd hadden. Dit deden we als volgt: babyolie (olijfolie kan ook maar dat stinkt) erop smeren en dan met airmilespas of stuk karton het eraf schrappen. Omdat het enorm stonk (waarschijnlijk door de olijfolie..) was het een vies klusje maar het hoofdje knapt er door de haarverzorging wel van op. Gaat gelukkig vanzelf over.

Haar borstelen

Hoe leuk om het haar van je kind te borstelen. Of het nu een jongen of een meisje is. Familiegewoonte: eerst het haar alle kanten op borstelen tot punkkapsel en daarna pas plat in de plooi. Is goed voor het haar zegt mijn moeder..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.