Nagels baby knippen

Kun je wel wat babytips gebruiken voor het knippen van de nageltjes? In het begin is alles zo klein en kwetsbaar! Het liefst zou je niet eens met een schaar bij die kleine vingertjes in de buurt willen komen. Voor andere mensen onbegrijpelijk dat ik altijd zo moeilijk deed. Alleen een moeder in spe begon erover dat ze daar niet naar uitkeek. He, gelukkig niet de enige. Maar ach, bij de tweede was ik al door de wol geverfd en was alle angst verdwenen.

Babytips nagels baby knippen

 • Veiltjes voor de jonggeborene? Ik kon er niet echt mee uit de voeten. De nageltjes breken vanzelf denk ik altijd maar. Je mag ze nog niet knippen bij pasgeboren baby’s. Met 2 maanden kun je er zo mee beginnen.
 • Vindt de kleine het niet leuk om nagels te knippen? Doe het dan in zijn diepe slaap.
 • Gebruik het babynagelschaartje niet om andere dingen te knippen, wordt hij echt bot van!
 • Je kan de nageltjes wel kort hebben geknipt, maar als er aan de zijkant gemene uitsteeksels zitten kan de kleine zichzelf er nog mee verwonden.
 • Gebruik niet zo vroeg het knippertje in het babymanicuresetje: mijn vriend knipte per ongeluk tot bloedens toe. Het viel gelukkig mee, het bloedde maar even.
 • Vriendinnen zweren bij de elektrische nageltrimmer, via internet te bestellen. De nageltjes blijven zo prima kort.
 • Ga je met je kleine naar je (schoon)familie of naar het kinderdagverblijf? Check dan ’s morgens even zijn nageltjes en knip het bij. Als de nageltjes lang zijn ziet het er natuurlijk een beetje onverzorgd uit, dan kun je wel eens commentaar krijgen..
 • Rouwrandjes? Nageltjes knippen en lekker in bad. Is het zo weg. En tsja, soms is er niet zo veel tegen te doen.
 • Krabt de kleine zijn gezicht veel open in zijn slaap? Doe dan sokjes om zijn handjes. Krijgt hij ook lekker warme handen van.
 • Toen de baby bijna 1 jaar was, vond hij nagels knippen nog steeds vreselijk. Wij vonden dit protest vreselijk dus liep hij regelmatig rond met te lange nageltjes. Tot mijn schoonzus zei dat je hem gewoon goed in de houdgreep moet houden op schoot en moet gaan knippen. ‘Daar moet hij maar aan wennen, het moet toch echt gebeuren dus voel je niet te bezwaard’, was haar motto. En het werkt, nu vindt onze kleine het niet meer zo’n drama. Is hij aan gewend.

2 reacties

 1. Weet je toevallig waar ze de elektrische vijl besteld hebben? Ik vind dat nagelknippen echt een ramp en heb al eens in z’n vingertje geknipt! Oh wat voelde ik me schuldig……..

  1. Hoi, sorry weet niet meer waar ze die hebben gekocht. Als je in Google zoekt op elektrische baby nagelknipper krijg je wel een aantal resultaten. Vervelend hè, als je een keer misknipt. Kan echt de beste gebeuren. Groetjes en succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.