Snelle relatietip

Zeg niet tegen je partner ‘Waar denk je aan?’. Maar vraag: ‘Wat houdt je bezig?’ En vraag dit elke dag aan elkaar, zodat je met elkaar ‘in contact’ blijft.

Borstvoeding geven en faalangst: twijfels, twijfels en ook plezier

Perfectionisme, faalangst, gebrek aan zelfvertrouwen.. Ik heb er nog regelmatig mee te maken. En dat speelde mij flink parten toen ik borstvoeding wilde geven. Alles moet natuurlijk perfect lopen, in een keer. En dat is niet realistisch. Het is oefenen en investeren en toch ook een beetje ontspannen ermee bezig zijn. Want ja, het leven van je kind hangt toch niet af van borstvoeding? Er is toch flesvoeding?

Nou, maak dat een perfectionist en strebertje als ik maar eens wijs. Die borstvoeding moet en zou lukken. Zoals je je kunt voorstellen was het voor mij daarom een leerzame ervaring toen bij de eerste de borstvoeding niet lukte. Maar nu bij de derde, gaat het opeens een stuk beter, ondanks de strubbelingen. Lees hier mijn verhaal.

“Borstvoeding geven en faalangst: twijfels, twijfels en ook plezier” verder lezen

Spugende baby die daardoor niet wil slapen

‘Niemand heeft gezegd dat het gemakkelijk is’ zegt mijn man als ik hem vertel over mijn middag met een spugende baby die ook nog eens geen moment wilde slapen.  Ons schatje lag veel aan de borst, en lag daarna te spasten in zijn bedje, veel spugen. Ik heb heus veel tijd en aandacht besteed aan de boertjeslaatsessie, maar boertjes bleven vaak uit..

“Spugende baby die daardoor niet wil slapen” verder lezen

Lieve moeder natuur, wat klopt hier niet..

Man heeft veel tijd nodig om filmpjes van Dumpert te kijken.

Vrouw zit 8 keer 45 minuten stil om borstvoeding te geven en daarna 10 minuten kolven en ziet duizend dingen die moeten gebeuren.

Oh ja, man houdt niet van opvolgen commando’s.

Beste natuur, zorg dat mannen ook borstvoeding kunnen geven. Kunnen man en vrouw afwisselen. Hij blij, zij blij.

Mijn kinderen zijn druk – en ik ben geen strenge moeder…

Vandaag heb ik eens bewust stil gestaan bij het drukke gedrag van mijn kinderen tijdens het ontbijt en hoe ik erop reageer. En wat wel en niet werkt. En als ik toch bezig ben, sta ik ook stil bij mijn manier van opvoeden. Of moet ik zeggen van ‘niet-opvoeden’. Werkt mijn losse opvoeding drukke en praatgrage (of praatzieke?) kinderen in de hand? De prinsjes/prinsesjes van tegenwoordig, waar vaak zo neerbuigend over gesproken wordt. Hieronder lucht ik eens mijn hart.

“Mijn kinderen zijn druk – en ik ben geen strenge moeder…” verder lezen