Op pad met de speentjesdetective

Wie loopt daar al scannend door de straten en speeltuin? Vlak na zonsondergang? Door de groepjes hangjongeren heen met je hoofd van links naar rechts? Het is de speentjesdetective. Dit keer zoeken we naar een wit exemplaar met rode bloemen, zonder hengseltje. De speentjesdetective heeft al bijna de moed verloren tot ze hem ineens ziet liggen? Nog helemaal in tact, op een paar korreltjes zand na. Wooow, I did it again. Dat blijft toch zo’n prachtig gevoel.

Het is mijn tweede vangst. De eerste was een blacklightspeen. Maar die had ik alleen maar kunnen vinden dankzij de goede straatverlichting.

Ik ben begonnen met zoeken sinds ik het zat werd om telkens nieuwe spenen te kopen. Ze verdwenen vooral bij het kdv. Na lang zeuren bij mijn man nam hij het voorraadje in het mandje van Oscar eindelijk mee. Ja ik heb graag controle over het aantal speentjes. Het voorraadje was vervolgens al weer snel kwijt. In huis of op straat. Heb je enig idee hoe duur zo’n fopspeen kost tegenwoordig? Ruim 4 euro. De chauffeur van een busje dat naar me toeterde was ik dan ook oprecht dankbaar! Ik dacht eerst ‘wat mot die van me’. Na nog een keer toeteren en wijzen, begreep ik hem. Die kleine rakker had weer eens een speen uitgespuugd! Ik kon nog net de chauffeur bedankt zwaaien.

En speentjes kopen is ook wat! Bij de AH hebben ze vooral meisjesspenen. Die koop ik soms ook, maar liever niet. Zijn er nou meer jongetjes geboren? Of raken jongetjes hun speentjes gewoon eerder kwijt? Ik zie dat ze de speentjes vernieuwd hebben. Misschien hadden ze nog een lading meisjesspenen over die ze via de AH kwijt wilden. Hadden ze best korting kunnen geven.

Natuurlijk, we moeten dat speentjeskoord gewoon gebruiken. Ik weet dat we ergens nog 2 hebben liggen, maar waar?… Janne had het opgelost door een touwtje vast te binden aan de speen en aan de kinderwagen. Beetje armoedig, maar wel effectief. Maar op een gegeven moment zo smoezelig dat je het ook weer weghaalt.

Beste oplossing natuurlijk: stop met die speen. Als je baby 1 jaar is adviseren ze ermee te stoppen. Ok, things to do, gaan we ook zeker eens doen, maar nu nog even niet.. Mijn bloeddruk kan dat nog niet aan. Een peuter die achter je aan hobbelt met een huilende baby in de box. En jij druk bezig om de tas in te pakken om vervolgens een bus te halen. Niet bevorderlijk voor je bloeddruk.. Zo’n speentje kan dan wat meer rust geven, fijn!

Genoeg over speentjes, deze speentjesdetective moet nu nodig naar bed.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Babytijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.