Een babyfoon kopen; waar moet je opletten?

Er zijn veel babyfoons verkrijgbaar. Maar het kiezen van de juiste babyfoon is door de vele functionaliteiten niet gemakkelijk. Belangrijke factoren zijn het beeld, het bereik en de mogelijkheid om zonder ruis te functioneren.

Om de juiste babyfoon te vinden, zijn er een aantal criteria waarop je kunt letten. Welke functionaliteiten en eigenschappen moet jouw babyfoon zeker hebben? Een aantal tips op een rijtje:

  • Automatische infrarood nachtzichtfunctie: voor optimal zicht in het donker.
  • Beeld- en geluidsactivering (VOX): alleen uit als er geluid wordt waargenomen, zendt de babyfoon uit. Hiermee minimaliseer je de straling en bespaar je  energie.
  • Beeldweergave via camera: waardoor je altijd kunt zien of je baby slaapt of wakker is. Een veilige gedachte toch?
  • Digitale overdracht: zorgt voor 100% privacy, omdat camera en monitor aan elkaar zijn gekoppeld. Verder zorgt digitaal voor een groot bereik en voorkomt het de kans op storing.
  • Temperatuurmeter: om voortdurend op de hoogte te zijn van de temperatuur in de babykamer. Je kunt de temperatuur instellen op de gewenste kamertemperatuur. Wordt de temperatuur in de babykamer hoger, dan krijg je direct een waarschuwing.
  • Terugspreekfunctie om via de babyfoon tegen je baby te praten.
  •  Voldoende bereik. Het bereik van een babyfoon kan een paar meter zijn, maar ook enkele honderden meters. Bepaal vooraf waar je de babyfoon voor wilt gebruiken en reken het benodigde bereik uit.
  • Volume-indicatielampjes geven aan hoeveel geluid er uit de babykamer komt. Hoe meer lampjes branden, hoe meer geluid. Op deze manier hoef je niet angstvallig stil te zijn.

Wilt je een babyfoon aanschaffen? De Babyfoon Specialist heeft een uitgebreid assortiment babyfoons van topmerken als Alecto, Beurer, Medisana, Philips, Tefal en Topcom. Boven de 50 euro is verzending gratis en de levertijd is slechts 2-3 dagen. Reden genoeg om een kijkje te nemen!

1 reactie

  1. Hoi Elise leuk artikel! Zelf ben ik tegenwoordig helemaal fan van babyfoon apps. Ik gebruik nu de Annie baby monitor. Het voordeel als dat ie overal werkt waar Wifi is ongeacht de afstand. Ook heeft hij bijna alle functies van een normale babyfoon, behalve wat je android of iOS apparaat niet zou kunnen (zoals temperatuur meten). En het is snel te installeren en te koppelen aan andere apparaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.