Babysokken

Alles over babysokken! Ik vind ze soms erg schattig, maar vaker verfoei ik die dingen. Als ik alweer een sok kwijt ben. Dan zie ik naast het sokkenmandje met sokkenparen, een bergje losse sokken liggen. Hoe doen andere moeders dat? Hebben die daar geen last van?

2 verschillende babysokken

Tijdens het inpakken voor een weekendje weg was ik zo vaak de trap op en af gelopen. En toen was ik weer een sok kwijt. Dan trek ik de stoute schoenen aan en pak ik rustig een andere losse sok die ik in de wasmand vind. Let op: voor sommige mensen is dit aanstootgevend. Toegeven, staat ook niet zo verzorgd.

Sock ons

Babysokjes gaan snel uit. Je hebt er speciale ‘sock ons’ (een soort sokophouders die je over de sok aantrekt) voor. Deze vind je bijvoorbeeld in de duurdere kledingwinkels of babycadeauwinkels. Ze werken, al moet je ook die niet kwijtraken. Ik deed ze overigens niet elke dag aan, wisselde af met broekjes met sokken. Ik had toch soms het idee dat ze het voetje afknellen (mijn baby heeft altijd koude voeten).

Moeilijk uit te trappen babysokken

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOok zijn er sokken met badstof van binnen, die je aan de bovenkant kunt omslaan erg fijn voor de kraamverzorgster, omdat die ook niet zo makkelijk uitgetrapt kunnen worden. Of gewoon boxpakjes of broekjes met sokken eraan vast. Dan heb je natuurlijk ook nergens last van, al kunnen die broekjes ook ondingen zijn (voetjes die uit het sokgedeelte schieten)..

Losse sokken bewaren?

Ben je een sok kwijt? Gooi de ander niet meteen weg, maar doe ze in een tasje achterin de kast. Die dingen komen vaak nog boven water drijven. Of gooi ze gewoon lekker weg als je sokken of geld te veel hebt :-).

Sokken bij pasgeborene

De voetjes van je pasgeboren baby zijn klein! Zoek in je sokkenmand met zorg naar de kleinste sokjes en houdt die een paar dagen aan. Dat deed ik tenminste, als ik een paar had gevonden dat goed om de voet bleef zitten. Oh, wel wassen als ze met hun sokjes in de poepluier komen :-). Je kan ook de bovenkant van de sokken omvouwen zodat ze beter blijven zitten.

Babysok vast in wasmachine

Kapotte babysok uit wasmachine Loopt de wasmachine aan tijdens het centrifugeren? Dikke kans dat er een babysokje tussen de rubberen ring en de trommel is gekomen. Meestal zijn de ring en trommel nauw op elkaar aangesloten zodat er niks tussen kan komen. Maar een babysok kan roet in het eten gooien. Met een soort haak (deegkneedhaak van mixer) of pincet kun je het sokje zelf proberen eruit te vissen. Scheelt je weer een reparatie (was bij mij 140 euro, dure babysokjes).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.