Bijvoeding

Zelf banaan eten, dat is leuk!Hierbij diverse tips voor als je gaat beginnen met bijvoeding (naast melk ook voeding erbij geven). Er zijn allemaal leuke boeken over, zoals opperdepop van AH enz. En de tips van het consultatiebureau natuurlijk. Het Consultatiebureau helpt je bij het bepalen wanneer je met bijvoeding kan beginnen. Met 4 maanden (de kleine is echt aan bijvoeding toe) tot 6 maanden (als er voedselallergieën in de familie zijn).

Algemene tips bijvoeding

Bewaar de fruitmoes in kleine bakjes of in het bakje voor de ijsblokjes.Bewaren van bijvoeding

Kook je zelf babyprakjes? Maak dan heel veel bijvoeding in 1 keer en vries dit in, in kleine bakjes (van de Xenos) of in ijsblokjeshouders. Prenatal heeft ook ronde bakjes in een soort tros voor bijvoeding.

Eetschema bijvoeding

Ons eetschema was van 6 maanden tot 1 jaar als volgt:

  • ’s morgens pap van een bordje (Je kan trouwens ook ’s morgens brood doen en een flesje melk. Net wat bij je past.)
  • tegen 10 uur fruithapje en wat water
  • tussen de middag brood geven en daarna een flesje melk
  • rond 15 uur weer melk (dit hoeft eigenlijk niet, maar omdat onze kleine vaak weinig melk drinkt deden we dit wel) en net hoe het uitkomt een soepstengel, wat brood, een babyliga, stukje banaan.
  • ’s avonds rond 18 uur avondeten
  • rond half 8 flesje opvolgmelk

Laatste fles van 23 uur eraf

Wij begonnen pas met 6 maanden echt met bijvoeding en zaten toen nog op 5 voedingen. Het consultatiebureau zei dat we wel mochten proberen de laatste voeding van 23 uur eruit te doen. Dit ging redelijk. Een enkele keer ’s nachts eruit voor een flesje. Een vriendin met een baby die te vroeg geboren was deed de laatste fles eraf toen de kleine 6 kg was. Je kan hiervoor advies vragen bij het consultatiebureau.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.