Brood vanaf 6 maanden

Kaal brood lekker als bijvoeding?

Korstjes van brood zijn het minst lekker.Je vraagt je af hoe de kleine droog brood lekker kan vinden als bijvoeding.. Nou als speeksel in aanraking komt met zetmeel wordt dit omgezet in glucose en dit geeft een lekker zoet smaakje aan het brood.

Brood leren eten

  • Begin met broodkorstje Je begint eigenlijk altijd met het geven van een korstje brood waar de kleine op kan kauwen. Dan kan de kleine rustig kennismaken met het fenomeen brood.
  • Kokhalsreflex De kleine heeft een goede kokhalsreflex. Dit stelt je misschien gerust als je begint met bijvoeding geven. Als onze baby een stukje brood doorslikt, hoest hij, dit klinkt eng, maar hij kijkt er heel rustig bij. Hoort er denk ik bij..
  • boterham-etenKleine stukjes of boterham uit de hand Je kan de kleine stukjes brood voeren of hem zelf een boterham in de hand geven zodat hij er zelf lekker mee kan klooien en in zijn mond kan doen. Bijvoeding kan goed vermaak geven.
  • Dopen in thee Brood kun je ook dopen in bijvoorbeeld slappe thee waardoor het smeuïger wordt en makkelijker te eten is.
  • Soort brood Je begint met gewoon tarwebrood. Met 8 maanden mag je ook fijn volkorenbrood geven als bijvoeding.
  • 1 dag oud brood makkelijker Brood is het best eetbaar als het al een dagje oud is, dan is het minder plakkerig. Soms als we echt vers brood gaven aan onze baby bleef het allemaal plakken aan het gehemelte van de baby. Je denkt dan dat hij alles opeet, maar niet dus. Onze baby ging dan opeens hard huilen. Met je vinger kun je het eruit vissen of losmaken. Ik gaf er ook wel eens wat melk na, zodat hij het makkelijk kon wegkrijgen.

Beleg

Wat doe je in het begin, als de baby 8 maanden is, op het brood naast dun margarine: smeerkaas, jam, appelstroop, smeerworst.

Als de kleine geen brood blieft

  • Niet aan tafel Eet hij zijn brood niet op? Wellicht vindt hij het wel fijn om brood te eten als hij in de kinderwagen of autostoeltje zit.
  • Tips om brood te geven Is de kleine 1 jaar oud en gaat het brood eten (stukjes brood van een bordje) niet zo goed? Wij gaven onze kleine dan een groot stuk brood in zijn hand. Of we smeerden smeerkaas op de boterham, vouwden deze dubbel en sneden hem in drie stukken.