Jeuk

Krabbelen - 6 mndEr wordt wel eens gezegd dat jeuk erger is dan pijn. Heeft je baby jeuk dan zul je hier dus graag iets aan willen doen. De kleine kan jeuk hebben in zijn knieholtes of armholtes door bijvoorbeeld eczeem. Is de jeuk overal, dan kan je kleine ook met zijn rug tegen de ondergrond aan schurken of erg beweeglijk zijn.

Krabben en open huid voorkomen

  • Naai de mouwen van de pyama (doe maat groter dan) dicht
  • Doe sokjes aan de handjes, blijven de handjes ook lekker warm
  • Koop antikrabmouwen: www.scratchsleeves.com

Eczeem? (droge rode en schilferige plekken) 

Ga naar de dokter. Vaak krijg je een (hormoon)crème die erg goed werkt (bij ons dan). En de huid dan bijhouden door er regelmatig vet (bijvoorbeeld bepantene lanete) op te smeren. Helaas wist onze dokter niet hoe je de eczeem kan voorkomen wel hoe je het weg kan krijgen. Ben je ook van het alternatieve circuit? Ga dan eens naar de bioresonant therapeut om te checken of er geen voedselallergie is. Deze therapeuten kunnen veel doen voor kindjes met eczeem. Eczeem kan ook komen door opgekropte emoties die er via de huid uitkomen (was het geval bij ander neefje). Hiervoor kun je naar een homeopaat of alternatief genezer gaan als dat je aanspreekt.

Onderhuidse jeuk

Is de jeuk erg extreem en weet je echt niet waar het van komt? Mogelijk gaat het om onderhuidse jeuk. Deze kan ontstaan als de lever niet op volle kracht kan werken en er galzouten in het bloed zijn. Ga naar de dokter. Mijn baby heeft het zeldzame Syndroom van Alagille waardoor hij leverklachten heeft en dus die onderhuids jeuk heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.