Slapen

Onze eerste baby was altijd zo enthousiast en druk dat er tijden zijn geweest dat hij overdag niet wilde slapen, zucht! We hebben veel geprobeerd, soms met succes. Voordeel was dat de kleine ’s nachts wel als een blok sliep. De tweede kon overdag een stuk beter slapen, gelukkig.

Eerste sliep slecht overdag

Overdag je baby te slapen leggen kan lastig zijn. De sociale controle van andere moeders en oma’s is dan het sterkst. Iedereen heeft er een mening over. Wij wilden de baby nooit langer dan 5 a 10 minuten hartstochtelijk laten huilen. Dan gingen wij er weer heen. Hier dachten de moeders en oma’s anders over! Je zag ze denken ‘laat die baby toch even zichzelf in slaap huilen’. Vaak dachten ze niet alleen, maar gaven ze ook (goedbedoeld) commentaar. Als ik de baby dan weer uit bed had gehaald, oei, dan voelt de sfeer soms om te snijden.  Ria Blom is ook voorstander voor om de baby te laten huilen zodat hij zelf in slaap leert komen.

Tweede ging makkelijker

Ok, bij de tweede baby waren we iets strenger dan bij de eerste en lieten we hem iets meer huilen. We legden hem ook altijd wakker in zijn bedje, iets wat goed hielp. Onze tweede is denken we een rustigere baby, minder temperamentvol dan de eerste. Ach ja, en bij de tweede heb je meer ervaring en komt het ook minder heftig binnen als de baby eens niet wil slapen. Wie zal het zeggen.

Slaaptips baby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.