Medicijnen geven

Hopelijk hoef je je kindje geen medicijnen te geven, behalve dan de vitamine D die het consultatiebureau voorschrijft. Onze eerste baby kreeg een breed arsenaal aan medicijnen. Lees hier onze tips om deze toe te dienen.

  • Van een lepeltje Hoe geef je je baby zijn Vitamine D? Of andere medicijnen? Laat hem liggen en geef hem dan een lepeltje met de druppeltjes. Bij mijn baby ging dit prima. Hij verslikt zich niet, maar krijgt wel alle druppeltjes binnen. Alhoewel, met zijn tong duwt hij ook wat medicijn naar buiten. Die moet je er dan weer inlepelen.
  • Uit een spuitje Onze jongste kreeg al vrij snel (toen hij bijna 1 jaar was) bloeddrukverlagers die we met een spuitje moesten geven. Bij ons een kwestie van met het dunne spuitje de medicijnen opzuigen en heel rustig in het mondje spuiten als hij ligt of zit.
  • Via sonde Onze kleine heeft lang een sonde gehad om bijvoeding te krijgen. In het ziekenhuis hadden ze een spuitje dat goed op de sonde paste zodat we het ook via de sonde konden geven. Lekker makkelijk. Eerst de medicijnen erdoor spuiten en daarna de melk aansluiten die met de zonde in de maag wordt gepompt. Als de kleine slaapt kun je dan ook nog even zijn medicijnen toedienen.
  • Wanneer geven? Wellicht logisch, maar ik geef de medicijnen altijd voor de fles. Ik denk dat de medicijnen dan beter opgenomen worden dan na de fles. Bovendien kan het zijn dat de kleine na de voeding niet alleen de melk maar ook de medicijnen eruit spuugt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.