Babyspeelgoed

Hier een paar tips voor speelgoed voor de kleine baby/dreumes. Overigens vond onze kleine alles behalve zijn speelgoed leuk.. Vooral wat jij in je handen hebt is interessant!

 

Zie de volgende pagina’s met speeltips. Of lees verder naar beneden mijn ervaringen met baby’s en speelgoed.

Frustraties met spelen en speelgoed

Ik zie het maar als een compliment. Onze jongens willen vanaf kleins af aan vooral erg graag met de moeder of vader spelen. Terwijl jij in het huishouden bezig bent (80% van de tijd spullen verplaatsen), drentelen ze achter je aan. Natuurlijk als je het een beetje slim aanpakt kun je hen vermaken en je huishouden doen. Alleen als jij even 5 minuten op de bank wilt zitten, zou je wel eens willen dat ze gewoon lekker gingen spelen.

Je kunt in plaats van op de bank ook aan de eettafel zitten en jezelf verdekt opstellen. Dit werkt best goed op zijn tijd.

Soms lijkt het net of ze op hun eigen speelgoed zijn uitgekeken. Dan haal ik ergens achter uit de kast weer een nieuw speelgoedje te voorschijn. Dat werkt soms wonderbaarlijk goed. Of ik sta op en help de kinderen op gang met spelen. Met duplo of houten treinbaan. Mmm, dat werkt misschien 3 minuten door. Oh ja, als ik ze de gelegenheid geef om iets leeg te ruimen (luiertas, kastje met cd’s) spelen ze wel lang zelf, maar zit jij met de rommel. Soms bedenken ze zelf een spelletje. De plastic etenswaren van het speelwinkeltje naar de keuken brengen. Zijn ze ook even zoet.

Heb je al van alles geprobeerd? En weet je het niet meer? Lees eerst samen wat boekjes. En daarna? Naar buiten natuurlijk. Als het regent, kijk of je op de koffie kunt bij vrienden die ook kinderen hebben. Wow mijn ogen gaan open hoe goed ze dan zelf kunnen spelen. Of je drinkt een kopje koffie in een horecagelegenheid met grote speelhoek. Ook succes gegarandeerd.

Het is toch ook wat. Al die bergen speelgoed, waar voor jouw gevoel weinig mee gespeeld wordt. Wat doe je met dat gevoel? Nodig snel kinderen van vrienden uit, die uit hun dak gaan met al het speelgoed van je kinderen. Houd je er toch nog een voldaan gevoel aan over.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.