Moeilijke eters

Onze oudste is een moeilijke eter. Wij konden het moeilijk hebben dat de kleine zo weinig binnen kreeg en hebben wat trucs en tips opgedaan. Je moet maar kijken of je hieraan wilt beginnen. Onze kleine moest eten vanwege zijn leverprobleem. Kan mij voorstellen dat je wat strenger bent en niet wilt terugvallen op kunst en vliegwerk.

  • Als de kleine het potje eten half leeg heeft en met zijn hoofd wegdraait, kun je hem wat speelgoed geven. Vooral iets waarmee hij hoog moet grijpen. Dan gaat zijn mondje vaak automatisch open. Ik merk dat als je het lepeltje op neushoogte doet de kleine ook makkelijker zijn mond open doet.
  • Leg je hand op zijn voorhoofd, gaat zijn mondje wellicht open (succesvol getest door schoonvader).
  • Krijgt de kleine je eigengemaakte prakje niet weg, doe er dan wat (heet) water bij en doe het in de keukenmachine. Met wat extra water wordt het smeuïger door en dus makkelijker weg te krijgen.
  • Als mensen met blije gezichten eten, eten kinderen ook makkelijker (tip van Ouders van Nu).
  • Hem zelf laten oefenen met een lepeltje? Geef een lepeltje met eten in zijn hand en dirigeer met jouw hand het lepeltje naar zijn mondje.
  • Doen alsof je lepeltje met eten een vliegtuig is die in zijn mondje gaat, met bijpassende geluiden. Heel cliche maar het werkt, ook met dieren goed te doen.
  • Er is een eetspel: mangigi. Dan moet je een wijzer draaien en waar de wijzer op komt dat moet je dan eten (stukje vlees, stukje groente enz.).
  • Wil je af van het vlieg en kunstwerk? De adviezen van deskundigen zijn voor zover ik het gelezen heb in tijdschriften als volgt: max. een half uurtje eten. Eerst avondeten aanbieden, en daarna of avondeten is gelukt of niet het toetje geven. Als de kleine niks eet, dan is dat niet anders. Je brengt hem gewoon naar bed, geen limonade of melk geven. Je moet proberen er geen heiza van te maken dat de kleine niet eet. Geen negatieve aandacht aan schenken. De kleine krijgt binnen een paar dagen vanzelf door dat hij honger heeft en gaat zo toch op een gegeven moment eten.