Papfles

Papspeen met gat in de vorm van een kruis waardoor de pap er goed doorheen kan stromen.Bij mij is de papfles (rijstebloem of fijne granen en melk vermengen) nooit een succes geweest, behalve de kant en klare variant dan. Misschien maakte ik de pap altijd te dik, of vond mijn baby het niet lekker, ik weet het niet. De kleine wist er geen raad mee en weigerde de papfles. Ik heb wel veel geëxperimenteerd met de papfles en ervaringen ermee. Wie weet heb je er wat aan.

Driestandenspeen Avent-fles

Avent heeft een speen met drie standen: stand 1 heeft een klein gat en stand 3 heeft het grootste gat. Met deze speen kun je makkelijk pap geven, wordt gezegd. Je begint bijv. op stand 2 omdat de pap dan nog best goed door het gat kan stromen. Mijn ervaring is dat de pap tijdens het voeden naar beneden zinkt. Als die zwaardere pap niet goed meer door stand 2 stroomt, draai je de fles een kwartslag door, naar stand 3. Het was bij mij niet zo’n groot succes helaas. De baby van een vriendin wil zo wel de papfles, met standje 1.

Speciale papspeen

Bij de Etos hadden ze een speciale papspeen (smalle speen). Er zat hier geen gat in maar twee sneeen die een kruis vormden. AVENT heeft ook een speciale papspeen. Hier ook geen gat maar een soort ster met 3 poten zeg maar. Ook deze waren bij mijn beide zoons geen succes, maar misschien bij jou wel.

Ophoping van pap in de speen

Drinkt je baby bij jou de papfles (afgezien van de soort speen die je gebruikt) ook niet makkelijk leeg? Word niet meteen boos, maar check of er geen papklonten in de speen zitten die de doorstroom blokkeren. Een oplossing om dit uit te testen (wel ranzig): zuig zelf aan de papfles en kijk of er iets uitkomt. Als de pap niet stroomt, dan wil aanlengen met een beetje water wel eens helpen.

Speengat groter maken

Of maak het gat in de speen groter met een schaar/naald die je even in het gas houdt. Heb ik zelf geen ervaring mee, van anderen gehoord die dat bij de Difrax-speen hadden gedaan. Bij haar was dit de ideale papspeen geworden, al hadden ook zij dat het laatste gedeelte van de papfles minder makkelijk ging. Ik heb het ook geprobeerd, bij een Avent-speen. Die kon ik daarna weggooien omdat er een soort siliconen uit het gat kwamen.

JHet aantal schepjes rijstebloem ligt erg nauw: wordt het eetbare pap of beton?uiste hoeveelheid pap

Op de verpakking van de pap staat dat je 2 a 3 eetlepels kunt gebruiken. Als je een melkschepje met kop doet is dat ongeveer een eetlepel. Of gewoon niet te volle eetlepels doen. Of afwegen, er staat op de verpakking ook vaak bij hoeveel gram je erbij kunt doen.

Kant en klare papfles

Zelf een papfles bereiden, ik probeer het zo nu en dan nog eens (Oscar is nu 7 maanden) met veel ellende en gedoe. We zijn snel begonnen met pap van een bordje wat na wat oefenen ook prima gaat (tip begin met de fijne granenpap van Nestle, daarna kun je de wat grovere bambixpappen eens proberen). Wat we af en toe doen is het geven van kant-en-klare-pap van Nestle of Bambix in een flesje met speen 4. Dit gaat best goed. Het zijn vaak papjes op basis van biscuit of met vanillesmaak. Dat vind ik dan weer jammer. Maar je hebt soms toch het idee dat je de kleine wat extra calorieën geeft de nacht in, als hij slecht avondeten wilde eten. Oh let op, de kant-en-klare papfles is best prijzig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.