Pap van een bordje

Papfles

Wil je beginnen met het geven van een papfles? Kijk dan op mijn tips op de pagina papfles.

Welke pap?

  • Van 4-6 maanden mag je alleen rijstebloempap geven, zonder gluten. Vanaf 6 maanden mag je pap geven met gluten.
  • Welke pap lust je kindje? Ik begon met 6 maanden met de standaard granenmix van bambix maar onze baby moest hier heel erg aan wennen. Ik vond het toch wel erg frustrerend dat het zo moeizaam ging en ben toen begonnHet aantal schepjes rijstebloem ligt erg nauw: wordt het eetbare pap of beton?en met gladdere pappen van een bordje, zoals de pyamapapjes van Nestle of de appelpap van bambix. ZWo nu en dan weer granenpap geprobeerd, maar toch niet echt een succes. Toen de baby 8 maanden was gaf ik volkorenbambix, die leek wel weer beter te gaan dan de granenpap. Dat het iets gladdere textuur is.
  • Textuur Baby’s letten mijn inziens niet alleen op de smaak; ook de textuur telt mee. Hij kan pap bijv. heel vies vinden omdat het niet lekker op zijn tong aanvoelt.
  • Havermoutpap Mijn oudste zoontje eet vanaf 2 jaar bijna elke dag havermoutpap, vindt hij erg lekker. Erg voedzaam, goed bodempie.

Oefenen met pap van een bordje

  • Maak in het begin niet te veel pap Ben je aan het oefenen met pap geven, gebruik dan de helft van de voorgeschreven hoeveelheden. Anders is het zo zonde om elke keer zoveel weg te gooien. Als hij wat hapjes pap heeft gegeten kun je daarna nog wat melk geven.
  • Pap is ook leuk om mee te spelen!Tobben met dikte van de pap Wil je er zeker van zijn dat de pap niet te slap of te stijf wordt? Ga dan uit van het aantal gram dat op de verpakking staat. Doe 200 ml melk in een kom en zet deze vervolgens op een weegschaal. Zet de weegschaal aan en gooi de pap al roerend erbij tot hij de aanbevolen hoeveelheid gram (bijv. 25 gram) aangeeft. Ik doe altijd iets minder dan voorgeschreven. Ik vind de pap anders te dik. Goed voor de papfabrikant, de kleine spuugt het gelijk uit.
  • Pap zet uit Let erop dat de pap na het omroeren van de granen in de melk nog wat dikker wordt, het zet uit. Ik doe altijd een eetlepel minder in de map dan voorgeschreven (ik heb altijd eetlepels met kop, vandaar). Vervolgens laat ik het 30 tot 60 seconden staan om te kijken of de pap stevig genoeg is (dat de pap op je lepeltje blijft zitten). Anders roer je er nog en klein beetje door.