Schoentjes en slofjes

Als je baby heel jong is zijn warme sokjes wel voldoende. Leren slofjes zijn prima als je kind kruipt of zijn eerste stapjes doet. Als hij net begint met lopen is het belangrijk dat de zooltjes dubbel te vouwen zijn. Gaat hij echt op straat lopen dan zijn stevige schoenen beter.

Pasgeboren baby

In het begin trok ik de kleine eigenlijk geen schoentjes aan. Ik deed warme sokken aan of van die gevoerde slofjes voor de warmte. Dat was niet voor de grip. Je ziet ook wel eens baby’s met leuke witte kartonnen/stoffen gympschoentjes. Dat is dan ook meer voor de sier denk ik. Als de baby echt gaat kruipen, dan zijn goed omsluitende slofjes zeker handig. Dan heeft de kleine grip bij zijn gekruip en geklauter.

Leren slofjes

Leren slofjes vind ik erg prettig. Ze zijn wel erg duur. Er zijn slofjes van rond de 40 euro. Prima als je het geld er voor over hebt. Maar niet geschikt als je, zoals ik, nogal eens slofjes kwijt raakt.

  • Kruidvat Bij Kruitvat heb je van het merk Bambino donkerblauwe of roze slofjes met een ster erop. Die zijn niet zo duur (8 euro) en heb je in de maten S, M en L.
  • Hema heeft ook prima slofjes, van 12 euro.
  • Bij de schoenmaker Bij sommige schoenmakers kun je ook nog klompslofjes vinden, lekker nostalgisch. Die zijn ook niet zo duur (rond de 12 euro), maar gaan makkelijk uit als ze niet volledig passen.

Overstappen naar schoentjes

Gaat je kind al echt los lopen dan kun je langzaam van slofjes overstappen op schoenen. Die geven meer steun. Begin het best met een flexibele zool die je kunt dubbelvouwen (zei kinderfysiotherapeut), zoals van Shoesme. Dan voelt je kind nog steeds hoe hij zijn voetjes neerzet. Deze schoenen zijn al snel wat duurder en je kind groeit er misschien snel uit. Ze raken dus niet zo snel versleten. Dit zijn nog echte doorgeefschoenen die je met een beetje geluk kunt krijgen/overnemen van een andere moeder.

Schoenen met stevige zolen

Als er meer met de schoenen geklommen, gerend en gedaan wordt, is doorgeven minder makkelijk. Je wilt je kind wel goede, stevige schoenen aandoen. Je zult dan wel schoenen moeten gaan kopen en dat is een duur grapje.  Als je kind ook buiten al veel loopt kun je beter schoenen met een stevigere zool kopen voor meer steun. Ik dacht altijd dat het nodig was om platvoeten te voorkomen. Maar volgens mijn schoonzus is nooit bewezen dat platvoeten veroorzaakt worden door slechte schoenen. Hoef je je weer wat minder schuldig te voelen als je bij Van Haren of Schoenenreus schoenen koopt voor je kind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.