- Houd de richtlijnen van het consultatiebureau aan voor het bereiden van bijvoeding zoals het avondeten.
- Koken voor meerdere dagen Wij maken vaak voor meerdere dagen eten, wat overblijft vriezen we in kleine porties in. Zoals die in een tros van ronde bakjes van Prenatal. 1 portie is 70 gram.
- Diner bereiden Je kan gewoon aardappelen met groente doen (bloemkool en wortel zijn goed om mee te beginnen) en een theelepel margarine of olie. Verder kun je kleine stukjes vis, een half ei of vlees erbij doen (begin hier rustig mee, zie richtlijnen consultatiebureau). Je kan ook met rijst of pasta avondeten maken.
- Aanlengen Als je prutje te stijf is kan de kleine het minder makkelijk wegkrijgen. Het blijft dan bijvoorbeeld aan het gehemelte kleven. Je kunt het eten dan wat aanlengen met kookvocht of opvolgmelk.
- Recepten In het boek Opperdepop van de Albert Heijn en op de website van Nestlebabyvoeding.nl vond ik handige en leuke recepten voor bijvoeding, om er iets lekkers van te maken.
- Voorzichtig zijn met bepaalde groentes Je moet opletten met het geven van nitrietrijke groentes (zoals andijvie, spinazie, rode bietjes), geef deze niet te vaak (zie richtlijnen consultatiebureau). Gasvormende groentes (bijvoorbeeld ui) zijn beneden een bepaalde leeftijd ook niet geschikt als bijvoeding.
- Potje olvarit Wij geven regelmatig een potje tussendoor, als het zo uitkomt. Schijnt net zo gezond te zijn als zelfbereid eten, volgens diëtist in het ziekenhuis. Je kan het au bain marie (in bijna kokend water) of met de magnetron of flessenwarmer (stand potjes) opwarmen. Roer het goed om voor je het geeft.