Tips voor de man tijdens de babytijd

Gewoon een paar tips voor de man… Voor de eerste weken met de baby thuis. Hoe je je vrouw kunt ontlasten.

Tip 1 ontlast je vriendin/vrouw: het werkt in je voordeel. Als je vriendin ’s morgens vanaf 7 uur actief is met bijvoorbeeld borstvoeding geven en de hele mikmak daaromheen en jij tot 8 uur ligt te maffen of Dumpert kijkt: vraag eens of je haar ergens mee kunt helpen. Of dat ze zin heeft in een kopje thee of ontbijt op bed. Of doe eens gek en gooi er een wasje in. Je vriendin zal blij verrast zijn. En: deze kleine gebaren vertalen zich terug. Denk aan: Goedeleke Liekens raadde eens mannen aan hun sokken zelf in de wasmand te doen voor een beter seksleven). Krijgt de baby flesvoeding? Dan kun je uiteraard om en om de flesjes doen zodat niet alleen de vrouw de nachten doet.

Tip 2 stoei liever overdag met de kinderen dan vlak voor het slapen gaan. Dan zijn ze al snel over hun vermoeidheid heen en worden ze vervelend(er). Dit is volgens mij iets waar veel vrouwen zich erg aan kunnen ergeren. Zij (en de buren) zien de bui al hangen…

Tip 3: voorkom een situatie waarbij de vrouw vaker met oudste zoon voetbalt dan de man. Ze zal het heus leuk vinden, maar voelt zich misschien wel in haar vrouwelijkheid aangetast?

Tip 4: ga vooral door met containers aan de weg zetten. Dan kan de vrouw dit iig uit haar hoofd schrappen. Ze heeft haar hoofd al vol genoeg met verjaardagen-, kliekjes in diepvries-, studiedagen-, familie-uitjes, kalender- en kledingmanagement.

Tip 5: probeert ze het spits op te drijven en word je van alles beschuldigd? Bedenk dan even welke tijd het van de maand is. Laat het over je heen komen en buig een klein beetje mee. Dat weet je misschien nog van toen ze zwangerschapshormonen had (van boekje ‘Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt’). En vraag na een tijdje of je misschien een kop thee of wijn voor haar kunt inschenken. Oh: deze tactiek werkt soms ook heel goed bij kinderen!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Babytijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.