Energie besparen voor jonge gezinnen

Lekker bezig met besparen? Zie hieronder enkele tips voor een lagere energierekening:

Wees zuinig met gas

Als je zwangerschapsverlof in de winter valt gaat je gasverbruik lekker omhoog. Doe overdag een warme poncho aan, dan kun je de verwarming een graadje lager zetten. Scheelt flink. Douchen doe je sowieso de eerste tijd wat minder (lang), daar bespaar je dan wel lekker op. Wasdroger draait overuren als je die hebt, maar dat is een luxe die ik niet snel zou kunnen missen.

Doe alleen het kleine grut in de wasdroger

Doe alleen klein wasgoed als babykleren, hydrofielen, slabbetjes, sokken, ondergoed enz. in de wasdroger. Dit geeft veel gemak. Hang slaapzakjes en je eigen grote lappen kleren of dikke handdoeken ergens te drogen. Als je deze in de wasdroger doet duurt het heel lang voordat het klaar is. En dat kleine grut is sneller klaar dan de wasdroger in eerste instantie aangeeft.

Overstappen van energieleverancier

Als je op een eenvoudige manier geld wil verdienen is het een idee om te kijken of er geen goedkopere energieleverancier voor je is. Dan bespaar je al snel enkele tientjes per maand. Vooral als je een jaarcontract met vaste tarieven afsluit valt er veel te besparen vanwege bijv. een welkomstkorting. Er zijn tal van vergelijkingswebsites voor energie. Deze bieden exclusieve energiedeals die vaak beter zijn dan direct bij de energieleverancier. Omgekeerd komt ook wel eens voor. Dan kun je voordeliger bij de leverancier afsluiten. Of je stapt gewoon over via de energievergelijker als bedankje voor de vergelijkingsservice. Zij lopen dan hun commissie niet mis. Deze commissie zorgt ervoor dat ze de vergelijkingsservice gratis kunnen aanbieden.

De overstap zelf regelt de nieuwe energieleverancier. De oude energieleverancier wordt voor je opgezegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.