Doorslapen, werkt het of niet?

Het ouderschap is volgens velen vooral zwaar in het eerste jaar, als je nachten lang wordt wakker gehouden. Sommige vaders en moeders hebben geluk, want hun baby blijft heerlijk doorslapen, maar andere mogen om het uur hun bed uit. Daarnaast nog die drukke baan en tal van gezellige sociale verplichtingen hakt er vaak in. Als die kleine een nachtje bij oma slaapt plof je neer op de bank, kijk je glazig voor je uit, en kan je alleen maar aan slapen denken. Maar hoe zorg je er nu voor dat je baby eindelijk een keer doorslaapt? Je hoort of leest allerlei goedbedoelde adviezen maar helpen die wel? Wij hebben een aantal ‘remedies’ opgesomd waarvan sommigen denken dat het een fabel is, en sommigen dat het echt werkt.

1)   Hou ‘m wakker, hou ‘m wakker!

Vaak wordt gedacht, dat als je die kleine overdag lekker actief en wakker houdt, hij of zij s ‘avonds in slaap valt en pas diep in de volgende ochtend weer wakker wordt. Dit blijkt voor sommige ouders een illusie en zorgt er niet voor dat hun baby ’s nachts ontspannen doorslaapt. Heb jij het weleens uitgeprobeerd?

2)   Kunstvoeding in plaats van borstvoeding

Kunstvoeding ligt zwaarder op de maag dan borstvoeding. Daardoor zou je kunnen denken dat het geven van kunstvoeding, net voor je baby gaat slapen, helpt om goed door te slapen. Werkt dit voor jouw baby?

3)   Laat voeden

Je ziet vaak dat ouders hun baby wakker maken laat in de avond om er zo voor te zorgen dat hij of zij in de nacht lekker doorslaapt. Dit is natuurlijk niet ideaal, maar als het werkt, werkt het. Je kleine zit vaak in diepe slaap wanneer je ‘m wakker maakt en bij veel ouders wordt hij of zij op een gegeven moment toch ’s nachts of erg vroeg in de ochtend weer wakker. Heb jij deze truc weleens getest?

Wat zijn jouw gouden tips zodat je baby wel doorslaapt?

Over ons

Wij zijn gek op allerlei hippe en trendy babyartikelen. Naast bloggen over handige feitjes, of trends in de wereld van baby-artikelen, verkopen wij ook voedingskussens, voedingskussenhoezen, zwangerschapskussen en luiertassen. Van veel verschillende merken bieden wij een breed assortiment aan. Bovendien betaal je bij ons in veel gevallen geen verzendkosten en heb je het voedingskussen of de luiertas morgen al in huis, als je vandaag voor 12:00 bestelt. Ben je benieuwd wat wij te bieden hebben? Neem voor ons assortiment voedingskussens dan even een kijkje op www.voedingskussenwinkel.nl en voor onze luiertassen een kijkje op www.luiertaswinkel.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.