Zorgverzekering 2016 tijdens zwangerschap

De zorg die we in Nederland krijgen is relatief gezien erg goed. In weinig landen ter wereld wordt zoveel vergoed en is de kwaliteit van zorg zo goed. Als je zwanger bent is een goede dekking van de zorg die je nodig hebt erg belangrijk. Je loopt altijd risico en het is daarom extra belangrijk om naar je huidige zorgverzekeraar te kijken en goed te lezen waar je wel en niet voor verzekerd bent. In 2016 gaat er weer een hoop veranderen, vandaar dat wij dit eens op een rijtje zetten.

Belangrijkste veranderingen basispakket

 1. Prenatale chirurgie open ruggetje
  Een prenatale operatie van een open ruggetje wordt nog niet gedaan in Nederland, maar in Leuven wel. Mits met goede begeleiding van een Nederlandse UMC, wordt deze operatie vanaf volgend jaar vergoed. Dit was in 2015 nog niet het geval.
 2. Prenatale screening
  Als uit de NIPT test blijkt dat er een grotere kans is op een chromosoomafwijking bij je kindje, werden in 2015 de vervolgtesten niet vergoed. Dit gaat in 2016 veranderen!
 3. Hogere eigen bijdrage kraamzorg
  Al is het maar een hele kleiner verhoging, vanaf 2016 moet je meer gaan betalen voor de kraamzorg. Waar je in 2015 nog €4,15 zelf moest bijleggen, zal dit in 2016 €4,20 zijn!
 4. Meer eigen risico
  Je eigen risico gaat omhoog met €10,-. Waar dit in 2015 nog €375 was, zal dit in 2016 €385 zijn.

Natuurlijk is het mogelijk om je aanvullend te verzekeren. Het is verstandig om goed te kijken welke zorg jij denkt nodig te hebben en daarvoor te laten verzekeren. Bij welke zorgverzekeraar dit het beste kan, moet je goed uitzoeken. Er zijn meerdere verzekering vergelijking websites zoals HoyHoy of Independer waar je dit goed kunt checken, en eventueel direct kunt overstappen.

Even wat anders…

Naast het schrijven van blogs, verkopen wij ook hippe, trendy en functionele babyartikelen. Wij verkopen bijvoorbeeld voedingskussens op www.voedingskussenwinkel.nl en hele handige luiertassen op www.luiertaswinkel.nl. Ons assortiment voedingskussens en luiertassen is erg groot dus er zit vast wel iets voor je bij. Bij ons geldt, vandaag besteld, morgen in huis en wij hanteren voor de meeste bestellingen geen verzendkosten! Neem dus snel een kijkje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.