Bakfiets en diefstal

Ja, je wilt je dure bakfiets toch beveiligen! Ik heb gekozen voor een bakfiets verzekering bij de ANWB, 10 euro per maand. Iemand kwam langs om een pgs-kastje te installeren achter het zadel. Met een stickertje erbij om dieven te waarschuwen. Verder moest je bij het aanvragen van de verzekering een code van het sleuteltje doorgeven. Het slot moest wel aan bepaalde eisen voldoen.

Goed hangslot

Wij kozen een vrij lang slot van senzi trouwens. En op de bakfiets zat al een ringslot onder het zadel. Met dat hangslot maken we de bakfiets vast aan een buis langs de bak en het fietsenrek. Eerst hangslot om bijvoorbeeld een boom en dan met het slot vastmaken aan de fiets. Manlief monteerde een muuranker aan de muur. Kan ik ’s avonds goed op slapen :-). Al legt mijn man hem niet altijd aan de ketting, maar alleen aan het ringslot, grrr…

Framenummer en postcode in laten graveren

Oh, had ik nog niet verteld dat ik mijn postcode in het frame heb laten frezen? En ook het framenummer voor de zekerheid. Dat framenummer staat nu op een plaatje, maar ja dat kun je altijd wel vernieuwen. De bakfietsendealer wilde het frezen wel verzorgen, als service van de zaak.

Bakfiets personaliseren

Het liefst wilde ik nog wat onderwerpen met tipex of van die 3d-verf (te koop bij creahoek van bijvoorbeeld Action) bekladden, bijvoorbeeld het display, maar dat mocht niet van mijn man. Ook het logo van de bakfiets zwart maken, mocht echt niet van hem, ‘Ben je gek geworden?’ 

Bakfietsdiefstal – ervaringen van andere moeders

Met andere moeders praat ik wel eens over bakfietsen. Dan komen sterke verhalen boven!
Over een straat in de wijk Wittevrouwen in Utrecht waar aan de lopende band bakfietsen worden gestolen. 

Een expat die het 2 keer overkwam kreeg van de verzekeraar 2 keer een nieuwe bakfiets. Maar toen ging ze weer naar het buitenland en moest ze haar bakfiets weer verkopen.

Verhaal 1: moeder en politie krijgen gestolen bakfiets samen terug

En verhalen dat de politie geen actie onderneemt bij diefstal. Maar bij dit verhaal was de politie wel hulpvaardig.

De betreffende moeder zag haar gestolen bakfiets op marktplaats staan. Ze deed zich voor als geïnteresseerde koper. Politie ging met haar mee naar de dief en rekende hem in. Alleen de betreffende moeder is soms wel angstig omdat de dief misschien haar adres heeft, als die nog weet waar hij de fiets heeft gestolen.

Verhaal 2: moeder nam zelf het recht in handen

En nog een moeder die het recht in eigen hand nam toen ze haar gestolen bakfiets op marktplaats zag. Haar gestolen fiets stond met een heel aannemelijk verhaal in de advertentie, geen duistere advertentie. Zij ging naar de verkoper en vroeg om een testritje. Ze heeft haar fiets nooit teruggebracht. Poeh, wel lef!

Tot zover alle verhalen. Mocht ik er nog meer horen, laat ik het je weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.