Tips voor je kampeervakantie (type luxe camping) met jonge kinderen

Joepie je vakantie (ok, werkvakantie) is begonnen! Jullie worden door je schoonouders getrakteerd om te kamperen op een wat luxere familiecamping met zwembad, indoorspeeltuin en kinderanimatie. Het is even aanpakken. Maar oh zoete inval: als de kinderen het leuk hebben, hebben de ouders het ook leuk.

Een cliché wat maar al te waar is. Behalve dat je er zelf nogal moe van wordt. En dus niet lekker kunt bijtanken, zoals collega’s je dat altijd toewensen. Maar ja, daar was je waarschijnlijk wel achter, dat uitrusten er niet echt bij is. Al met al was het een leuke vakantie, met veel blije momenten, positief. Hier wat tips, wellicht kun je er je voordeel mee doen.

 • Pak broeken met broekzakken in. Die heb je nodig om altijd je toegangspasjes, douchsleutels, waterkraan-sleuteltjes, 50 eurocent munten voor kluisjes in het zwembad bij de hand te hebben.
 • Maak het melkflesje schoon voordat je gaat slapen. Scheelt weer schoonmaken als je in het holst van de nacht je kleine een flesje wilt geven, omdat hij niet stopt met huilen.
 • Doe ten allen tijde schoenen aan die je makkelijk aan en uit schiet met je blote voeten. Erg handig als je ’s nachts je tent moet verlaten. En lekker snel bij het aankleden in het zwembad.
 • Check in het zwembad of je het armbandje van het kluisje dicht kunt doen. Kom je er te laat achter, kun je hem altijd nog in je bikini wegfrommelen (valt niet op hooor).
 • Ga netjes in de rij staan voor meet en greets met levensgrote knuffelpoppen. Dit scheelt je weer een schaamte moment als je bits wordt toegesproken. Je ziet als achteloze ouders geen rij, maar die is er wel degelijk.
 • Mensen lopen midden op het pad en wijken niet voor fietsers. Bel maar niet ivm boze reacties. Of bel, ook vanwege boze reacties..
 • Avondeten: eerst pannenkoeken voor de kinderen. Als deze op bed liggen: bbq aan!
 • Wifi van de camping is eigenlijk nooit goed, behalve soms op rustige momenten. Geef er maar beter geen geld aan uit en duim voor een goed GSM-netwerk.
 • Neem een portabel dvd-speler mee en kabeltje om op te laden. En de favoriete kinder dvd’s. Zul je veel plezier van hebben als je kinderen al om 6 uur wakker zijn.
 • Houd er rekening mee dat je kinderen de eerste avond laat slapen ivm nieuwigheid. Zelfs als ze eigenlijk bekaf zijn. Dag erna is nooit zo prettig.
 • Bestel van te voren een armbandje dat je bij je kind kunt omdoen, met je mobiele nummer. Of schrijf met stift je telefoonnummer op. Dat scheelt weer wat hartverzakkingen, als je kind in de indoorspeeltuin ineens nergens te bekennen is.
 • Neem in het zwembad een extra plastic tas mee voor het natte spul.
 • Met 2 kinderen omkleden in het zwembad? Zoek familiehok op of doe ieder 1 kind. Als je zoontje van 2 smal is kun je hem schuin leggen op het bankje. Maakt het luier omdoen gemakkelijker dan staand. Ze hebben niet overal aankleedkussens in de kleedruimtes.

Dat was hem alweer. Fijne vakantie! En lekker uitrusten op je werk als je weer terug bent.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Ouderschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.