Zwanger? Zo maar wat gekke weetjes en tips op een rij..

Toen ik zwanger was veranderde toch een en ander in mijn leven. Natuurlijk groots en meeslepend, maar ook kleine dingen aan je lichaam of je dagelijks leven. Hoe ermee te dealen? Lees mijn ervaringen.

Kwaaltjes

 • Als je last hebt van brandend maagzuur wil gele vla nog wel eens helpen.
 • Curanol hielp bij mij goed tegen aambeien. Kun je bij zwangerschap opeens last van krijgen.
 • Snel last van kuitkramp tijdens zwangerschap? Let dan op bij het uitrekken als je bijvoorbeeld wakker wordt. Laat je tenen dan naar boven wijzen, richting je neus zeg maar. Zo voorkom je dat het erin schiet. Oh, bij mij hielp het ook om melk te drinken ’s nachts.
 • Doe je trouwring bijtijds af, als je merkt dat je vocht vast houdt in je enkels of vingers. Ik kreeg de mijne echt amper af…
 • Geniet van je dikke haar. Vanaf de eerste week na de bevalling lag het bij mij in bosjes op mijn hoofdkussen.

Jij, je buik en de buitenwereld

 • In sommige restaurants willen ze je vlees niet doorbakken maken, omdat ze het mishandeling van het vlees vinden. Dus moet je het doen met een wienerschnitzel.
 • Tegenwoordig zitten er in treinen afbeeldingen aan de muur zodat je kunt zien welke zitplaatsen prioriteit geven aan zwangeren of mensen die moeilijk ter been zijn. Wel zo handig, want je kunt dan iemand aanwijzen. In plaats van met je buik paraderen in de hoop dat iemand voor je opstaat.
 • Je zult jezelf soms een attractie voelen. Zie het positief, geniet van de aandacht tijdens bijvoorbeeld het winkelen. Aardige winkelbedienden die een leuk praatje met je aangaan. Gratis chocolade bij de vlaaiwinkel. En van lachende Japanse vrouwen die ongegeneerd naar je buik kijken.
 • Soms lijkt het of er 2 kampen zijn als je tot 4 weken voor je verlof doorwerkt.
  1: “Pas maar goed op jezelf”.
  2: “Gewoon lekker doorwerken hoor, dat deed ik vroeger ook in de zaak, tot op de dag van de bevalling”
 • Je gaat veel meer kliederen tijdens het eten. Omdat je niet meer lekker boven je bord kunt eten. De buik zit er namelijk voor.
 • Laat alle verhalen over de vervelende kanten van moederschap nog maar even van je afglijden. Je kunt je je er toch nog geen voorstelling van maken. Als je dan na de bevalling met je baby misschien een keer aan het klooien bent met een kleintje die onrustig is, dan zul je wellicht denken ‘oh dit was waar iedereen het over had’.
 • Ga gerust naar een borstvoedingscursus. Maar realiseer je wel dat die mevrouwen alleen de positieve kanten benadrukken.

Cravings – ik moet nu dit en dat eten

Zo grappig, wat heb ik veel ananas, tropische vruchtenthee, slagroom, ijsblokjes, vers gemaakte tomatensoep, kroket met tomatenketchup, sinaasappels, chocolade, tomatensap gegeten en gedronken. Ik kwam hierdoor er al snel achter dat ik zwanger was. Op het moment dat ik chocoladepasta liet staan en appelstroop op mijn brood smeerde kon ik de klok erop gelijk zetten dat ik zwanger was.

Ik wens je veel geluk en succes verder in je zwangerschap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.