Tips voor je zwangerschapskleding

Heel leuk, ik ben in verwachting van de derde. Langzaam maar zeker kwamen alle tips en trucs voor tijdens je zwangerschap weer boven drijven. Wellicht heb jij er ook wat aan.

Als je broek begint te knellen

Wat te doen als je broek gaat knellen over je (prille) zwangerschapsbuik:

 • In het begin: knoop los – flappen naar binnen vouwen
  Misschien gaat bij 6-8 weken zwanger jouw broek al knellen, maar een zwangerschapsbroek daar wil je nog niet aan. Je kunt dan je bovenste knoop los doen en je rits iets open. Vervolgens klap je de 2 flappen naar binnen. Je kunt dan gewoon iets langs over je broek heen dragen zonder een knoop of flap te zien. Enige nadeel is dat je aan het eind van de dag misschien een afdruk van de knoop in je buik vindt ;-). Oh dit trucje werkt niet zo goed als je broekrits niet meer goed is en je rits helemaal open gaat. Dat is weer iets te ruim natuurlijk.
 • Elastiekje tussen knoop en knoopsgat
  Je kunt een elastiekje (waarvan de uiteinden aan elkaar vastzitten) vastmaken aan je knoopsgat, door het door elkaar te ‘lussen’. Vervolgens bind je het uiteinde van het elastiekje om je knoop heen. Nu kun je rustig met je knoop open rondlopen, mits je er natuurlijk iets langs overheen doet. Ik moet bekennen, dit heb ik zelf nooit uitgetest. Ik vind de methode hierboven handiger.

Je beginnende zwangerschapsbuikje verhullen

Zie je al heel snel dat je zwanger bent, maar wil je dit op je werk nog niet zeggen? Koop dan wijd-vallende tunieken, waarbij je voorkomt dat er een taille zit tussen je borsten en buik. Het beste zul je slagen bij grote-maten-winkels voor de leuke bovenkleding. Als je die kleren draagt, kun je lang je buik verhullen. En serieus, ze hebben vaak nog hartstikke leuke kleding! En broeken met een hoge taille voor na je bevalling ;-). Mijn moeder trakteert mij af en toe in haar favoriete winkel Weversend op Texel, mode vanaf maat 40.

Zwangerschapsbroek kopen

 • Wanneer een zwangerschapsbroek kopen?
  Op een gegeven moment is het de moeite waard om te investeren in zwangerschapsbroeken. Is dat voor jouw idee al vrij snel? Gewoon doen, je zal er opgelucht door zijn als je ze draagt. Misschien vind je het zonde om hier geld aan uit te geven omdat je ze alleen draagt tijdens je zwangerschap. Wel nu, ik droeg ze volgens mij nog een half jaar na de bevalling omdat mijn buik niet bepaald wilde krimpen. Volgens mij dragen de meeste vrouwen ze nog wel na de bevalling. Dit argument maakt het misschien iets gemakkelijker om toch die zwangerschapsbroeken te kopen.
 • Band van zwangerschapsbroek gaat knellen
  Ik heb veel zwangerschapsbroeken toegeschoven gekregen en ook wel zelf gekocht. Mijn ervaring is dat bij broeken met een band over de buik, de band in het begin heel elastisch en dus prettig aanvoelt. Toch, nu met bijna 30 weken merk ik dat ze gaan knellen. Grrrr, heb ik daar mijn goede geld aan uitgegeven. Je kunt die broeken dan wegdoen natuurlijk. Ik heb gewoon in een boze bui die band door midden geknipt en de flappen naar achter binnengevouwen. En mijn zwangerschapsbroek blijft dan gewoon nog zitten omdat de taille goed over mijn heupen heen valt. Wel even opletten is dat ik een lang hemd over die broeken heen draag, zodat er niet opeens een stuk buik onderuit piept. Met zo’n band heb je daar natuurlijk geen last van.
 • Zwangerschapsbroeken te groot kopen
  Ik koop zwangerschapsbroeken vaak iets te groot zodat ik qua buik het einde wel kan uitfietsen. Nadeel is wel dat ze erg ruim om je benen en billen vallen. Niet bepaald stylisch….
 • Leggings en jurkjes
  Lukt het je niet om te slagen met zwangerschapsbroeken? Koop dan maar veel (zwangerschaps)jurken en leggings. Ik vind die soms heerlijk om te dragen omdat je dan echt geen band ergens hebt zitten.

Zwangerschapsshirts

 • Zwangerschaps- of borstvoedingsshirt?
  Bij H&M kocht ik een paar Mama-shirtjes. Eentje met en zonder knoopjes aan de bovenkant. Laatst kwam ik er via een borstvoeding gevende moeder achter dat die met knoopjes eigenlijk een borstvoedingsshirt is. Naja, ik draag hem ook gewoon als zwangerschapsshirt. De andere zwangerschapsshirts die ik kocht hebben fijn veel ruimte voor je buik en door een soort van elastiek aan de zijkant ingenaaid, zien ze er ook nog charmant uit.
 • Buikbanden wat kun je ermee?
  Geen zin om zwangerschapsshirts of truien te kopen? Je kunt ook van die buikbanden gebruiken onder je normale longsleeves. Die buikbanden zullen vast ook veel steun geven, maar zorgen er ook voor dat er geen stukje buik zichtbaar is (als die buik al niet helemaal bedekt is door een buikband van je zwangerschapsbroek).
 • Typische borstvoedingsshirts… 
  Je hebt ook van die borstvoedingsshirts met van die flappen. Wellicht dat je die ook als zwangerschapsshirt kunt dragen, maar ben daar zelf toch niet aan begonnen. Mijn tip is om in ieder geval niet heel veel geld uit te geven aan borstvoedingshirts. Kijk eerst maar eens hoe de borstvoeding loopt, dan kun je ze altijd nog bestellen of kopen.

  Ondergoed voor zwangeren

 • BH met beugels mag als je zwanger bent
  Al snel nadat je ontdekt hebt dat je zwanger bent, gaan je bh’s misschien knellen. Koop dan gerust een bh in een maat groter, wat zul je daarmee opgelucht zijn. Ik heb mij laten vertellen dat als je zwanger bent je gerust een bh met beugels mag dragen. 6 jaar geleden mocht dat niet omdat die de groei zouden belemmeren en bloedvaten zouden beknellen. Maar dit is niet bewezen. Kon er ook nergens meer op internet iets over vinden.
 • Of toch een borstvoedingsbh kopen?
  Ik heb zelf een borstvoedingsbh gekocht in een maat groter. Ik dacht dat is toch 2 vliegen in 1 klap. In het begin ziet het er suf uit, maar op een gegeven moment weet je niet beter. En wow, wat geven die bh’s (iig die van Prenatal die ik kocht) een ondersteuning! Nadeel is natuurlijk dat je zult zien dat na de bevalling je nog wel een bh-maat groter nodig hebt!….
 • Zwangerschapsbh van dunne en rekbare stof?
  Oh heb je een traditionele zwangerschapsbh (van bijvoorbeeld Hema) gekocht van lekker rekbare stof die meegroeit met je borst? Heel comfortabel, alleen niet zo fijn om onder een strak en egaal shirtje te dragen. Dan worden bepaalde lichaamsdelen zichtbaar die je misschien liever niet aan de buitenwereld toont. Als je begrijpt wat ik bedoel. Zorg dat je er een vest of iets druks overheen draagt.
 • Onderbroeken als je zwanger bent
  Je hebt speciale zwangerschapsonderbroeken met een band over je buik. Ik heb er nu nog een paar liggen in mijn kast. Samen met corrigerende onderbroeken. Kan ze niet meer uit elkaar halen… Ik heb nu gewoon onderbroeken die laag uitgesneden zijn. Van die knickers bij de Hema. Zitten prima en draag je onder je buik. Geen geknel.

Schoenen

Tsja de enige tip die ik kan geven: zorg voor comfortabele schoenen die lekker lopen. Maak het jezelf niet te moeilijk. Die ballerina’s die al iets te krap waren kun je gerust ergens wegstoppen. Door je zwangerschap groeien je voeten. Die ga je niet meer passen. Ik ken verhalen van zwangere vrouwen die op het eind alleen nog maar konden lopen op die gezondheids-/verpleegsterschoenen (die nu gelukkig best hip zijn).

Jas

Tsja, als je geluk hebt krijg je van iemand een zwangerschapsjas die over is. Anders kun je er zelf een kopen. Als je in de winter bevalt, is dat wel prettig hoor. In de zomer kun je je vast ook nog wel redden met een vest met een knoop. Of misschien heb je geluk en heb je nog een jas liggen met een knoop die boven je buik valt. Of vraag of je moeder niet nog een poncho heeft liggen in de kast.

Waar koop je zwangerschapskleding?

 • H&M zwangerschapskleding
  Even een complimentje voor H&M: de skinny-zwangerschapsjeans die ik daar kocht zit (ook bij 30 weken) als gegoten. Kostte mij wel 40 euro. Ik kan er gewoon heerlijk mee zitten zonder dat iets afknelt. Ook complimenten van mijn man dat ik zo’n mooie broek heb ;-). Ook nog in de aanbieding andere fijne zwangerschapskleding gekocht. Alleen waar vind je een H&M winkel

  Zo vind je een H&M-winkel met positiekleding/zwangerschapskleding

  die positiekleding verkoopt? Dit doe je via de filterfunctie van de winkelzoeker op de website van H&M. In het filter klik je ‘dames aan’. Als je vervolgens een vestiging aanklikt en je zet je muis op het filter onderaan, zie je of er H&M Mama wordt aangeboden. Zie afbeelding hierboven. Ik vond mijn positiekleding van H&M iig in vestiging Boven Vredenburgpassage 20 (Utrecht) en op Bijlmerplein 48 (Amsterdam). Er zijn vast nog wel meer H&M vestigingen met H&M Mama natuurlijk ;-).

 • Bon prix zwangerschapskleding
  Bon prix heeft een groot online assortiment aan zwangerschapskleding. Kon ik erg goed slagen om linnen/katoenen zwangerschapszomerbroeken mee te vinden. Nadeel is wel dat je na je aankoop nog overal op internet wordt achtervolgt met banners van die zwangerschapsbroeken die je eerder hebt bekeken.
 • Prenatal zwangerschapskleding
  Bij Prenatal ook nog een fijne zwangerschapsbroek op de kop getikt. Alleen viel het mij op dat de maten soms niet lijken te kloppen. Of in ieder geval dat denk ik misschien om mij minder dik te voelen ;-). Ik heb normaal maat 46 voor broeken vanwege mijn taille. Dan zit je bij Prenatal toch al snel bij XXL te kijken. Ook een leuk zwangerschapsvest voor een prikkie in de uitverkoop, maat XL, pas ik totaal niet in. Veel te strak.
 • Lidl zwangerschapskleding
  Via een banner kwam ik terecht in de webwinkel van Lidl. Daar heb ik toch ook fijne en goedkope zwangerschapskleding op de kop getikt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.