Slim zorgverzekeringen vergelijken

Toch best fijn om voor je zorgverzekering rekening te houden met je plannen voor gezinsuitbreiding. Elk jaar ging ik nadenken. Welke zorgverzekering zal ik doen? Aanvullend of alleen basis? Ik had jarenlang nooit nagedacht over mijn zorgverzekering, maar nu toch eens de stap genomen en de smaak te pakken gekregen.

Zorgverzekering 2012 – Zekur

Ik was in 2012 verzekerd bij Zekur van Univé. Ik heb aan het eind van 2010 al uitgebreid zorgverzekeringen vergeleken en toen bleek Zekur nog steeds de beste prijs-kwaliteitverhouding te hebben. Al worden zaken als kraampakket niet verstrekt en kun je voor planbare zorg maar voor een beperkt aantal ziekenhuizen kiezen. Ik kon wel naar een niet-gecontracteerd ziekenhuis gaan maar dan kon het zijn dat ik een eigen bijdrage van maximaal 500 euro moest betalen.

Gecontracteerde zorg..

Dat laatste gaf overigens nog stress. Toen ik in januari 2011 was uitgerekend en 2 weken over tijd raakte, moest de bevalling ingeleid worden. Ik had gewoon bij het dichtsbijzijnde ziekenhuis in de stad een afspraak hiervoor gemaakt. Kreeg ik toch nog op het laatste moment stress of het nou om planbare zorg ging of niet. Het is toch ook niet direct ‘spoedeisende zorg’. Volgens de Zekur-medewerker zou het niet onder de planbare zorg vallen. Ik beviel dus gewoon in het dichtstbijzijnde ziekenhuis en hoefde niets bij te betalen.

Good bye jongerenverzekering?

Halverwege 2012 had ik contact met Zekur over iets en toen werd mij toch geadviseerd om eens naar de gezinsverzekeringen van Univé te kijken. Die zouden voor mij voordelig kunnen zijn en Zekur was toch vooral gericht op studenten.. Naja, ik was eerst gepikeerd dat mij toch even verteld werd dat ik niet bij de doelgroep hoorde, maar heb besloten toch over te stappen van zorgverzekering. Het scheelt ook een hoop stress of een behandeling in het ziekenhuis wel vergoed wordt omdat het geen gecontracteerd ziekenhuis is.

Zorgverzekering 2013

Welke zorgverzekering was dan het meest geschikt? Ik was in verwachting en wilde graag een vergoeding voor lactatiekundigen en een kraampakket zou ook fijn zijn. Er zijn ook aanvullende zorgverzekeringen die de eigen bijdrage van kraamzorg vergoeden. Ook niet verkeerd. Ik wilde bij het overstappen wel voorkomen dat ik het bedrag dat ik per maand extra betaal voor die aanvullende zorgverzekering (50 euro per maand keer 12) er niet uithaal.

Unive gaf eind 2012 nieuwe klanten van de verzekering 10% korting. De keuze was voor mij toen snel gemaakt. Ik koos de reguliere zorgverzekering van Unive met Beter als aanvullend pakket. Ik betaal nu iets meer zorgpremie maar ben er qua dekking enorm op vooruit gegaan. Zo wordt kraamzorg volledig vergoed en ook het spiraaltje valt onder de dekking.

Zorgverzekering 2014

Op mijn zorgverzekering 2014 heb ik flink bezuinigd. Ik heb mijn aanvullende pakket laten varen omdat ik toch niet meer zo van de alternatieve geneeswijzen ben. Verder heb ik mijn eigen risico verhoogd met 300 euro en bespaar zo op mijn premie. Wel lekker, ik verwacht dat ik gezond blijf. Ik ben overigens wel bij Unive gebleven met mijn zorgverzekering. Volgend jaar kijk ik wel eens verder wat andere zorgverzekeringen bieden.

Zorgverzekeringen vergelijken

Aan het eind van elk jaar zijn alle premies van de zorgverzekering voor het jaar erop bekend. Dan kun je met een van de vele vergelijkers van zorgverzekeringen aan de slag. Vergelijk zorgverzekeringen bijvoorbeeld via Overstappen.nl. Het is een handig hulpmiddel om dekkingen naast elkaar te leggen en bij sommige zorgverzekeringen krijg je via vergelijkingssites een collectiviteitskorting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.