Mooie aandenkens aan je zwangerschap

Wanneer je zwanger bent maak je een erg bijzonder periode mee, een periode waar je natuurlijk volledig van wilt genieten en die razendsnel voorbij gaat. Juist daarom is het ook zo leuk om een mooi aandenken aan je zwangerschap te hebben. Hoe zag je er uit? Welke gedachten en gevoelens had je of hoe zag je kindje er tijdens de zwangerschap uit en hoe is deze geëvolueerd? Hier een paar mogelijkheden om een mooi aandenken te creëren!

Foto’s van je buik

Wanneer je zwanger bent is uiteraard je buik hier het grootste bewijs van!  Foto’s maken van je buik tijdens je zwangerschap is leuk om het verloop te kunnen bekijken. Er zijn verschillende manieren waarop je een leuke fotoreportage kunt maken. Denk bijvoorbeeld eens aan de volgende

  • Wanneer je al een kindje hebt is het leuk om samen met hem of haar een shoot te doen waarbij je dikke buik in het middelpunt staat.
  • Wanneer er een mooie foto tussenzit is het natuurlijk erg leuk om deze ook te gebruiken voor het geboortekaartje
  • Maak elke week een foto van jezelf in dezelfde positie en met dezelfde achtergrond, juist dan kun je erg goed het verschil zien en het verloop van de zwangerschap bijhouden.
  • Uiteraard kun je zelf leuke foto’s maken maar het is zeker ook leuk om een professionele fotograaf in te schakelen. Het verschil in kwaliteit en belichting is vaak erg groot dus zeker de moeite waard. Sommigen zijn gespecialiseerd in zwangerschapsfotografie en hebben vaak leuke tips en ideeën.

Pretecho’s

Een pretecho is een echo die je zonder medische redenen maakt, het gaat hierbij dus echt om de belevenis van je zwangerschap en het leren kennen van het kindje dat in je buik zit! Je kunt een pretecho gebruiken voor een geslachtsbepaling van de baby. Je krijgt alle tijd om je kindje te bewonderen en daarnaast krijg je vaak ook foto’s of zelfs een DVD mee wanneer je een pretecho hebt laten maken. Een prachtig aandenken en  leuk om later met je kindje eens terug te kijken!

Buikafdruk

Wanneer je je buik achteraf nog eens op ware grootte wilt terugzien kun je een afdruk maken van je buik. Je kunt bijvoorbeeld een gipsafdruk maken die je neer kunt zetten of kunt ophangen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een gipsafdruk:

  • Er zijn verschillende kant-en-klare pakketten te koop, het handigste is echter wel altijd dat je deze niet alleen maakt maar met wat hulp van bijvoorbeeld een vriendin of partner. Het kan namelijk nogal een knoeiboel opleveren.
  • Er zijn diverse workshops en studio’s waar je de afdruk kunt laten maken. Hier hebben ze vaak allerlei materialen om er echt je eigen kunstwerkje van te maken. Versier deze bijvoorbeeld met verf, kralen of mozaïeksteentjes.

1 reactie

  1. Hey Elise,

    Leuke blog. Ik ben zelf ook blij met de aandenkens die ik heb. Ik heb helaas weinig buikfoto’s gemaakt. Ik vind het zelf ook leuk om spulletjes zoals geboortekaartjes en eerste sokjes terug te zien. De eerste spullen van net na de zwangerschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.